About Cucino io

italiaanse - kok - huis - catering - Netherlands

De filosofie van Cucino io (letterlijk “Ik Kook”) is het

ealiseren van een culinaire culturele belevenis, diep

geworteld in en samenhangend met de geschiedenis

en streken van Italië.

Om dat te bereiken is het belangrijk om ook de

authentieke sfeer die nog altijd aanwezig is aan de tafels van Italiaanse

gezinnen aan uw tafel tot leven te brengen.

Stel je eens voor gezellig aan tafel zitten, omringd uw vrienden en familie,

samen genieten van heerlijk eten, vers brood en fantastische wijnen!

Deze combinatie maakt de “Cucino io”-beleving zo smaakvol en puur.

italiaanse - kok - huis - catering - Netherlands - cucinoio

Elk Seizoen zijn

eigen Menu

Wij geloven in Moeder Natuur en haar seizoenen. Om die reden zal ons menu worden samen gesteld uit de beste producten die dat seizoen te bieden heeft. Elk gerecht wordt in uw eigen huis vers

italiaanse - kok - huis - catering - Netherlands

voor u gekookt, direct vanuit de pan opgediend en tot

“al dente- perfectie” bereidt.

We volgen de Italiaanse traditie door gebruik te maken van geconserveerde en ingemaakte groenten die zorgvuldig door ons zijn uitgekozen en voorbereid tijdens de zomermaanden…een genot voor uw smaakpapillen!

italiaanse - kok - huis - catering - Netherlands
italiaanse - kok - huis - catering - Netherlands

Wij proberen zo veel mogelijk gebruik te maken van wat er lokaal wordt aangeboden en zijn altijd op zoek naar ingrediënten van de beste kwaliteit.

Verse en Lokale

produkten

De bloem die we gebruiken voor onze huisgemaakte pasta, komt uit de Wageningse “Molen de Vlijt”. De

vleeswaren, kaas, extra vergine olijfolie en balsamico azijn komen rechtstreeks van onze vertrouwde producenten en leveranciers uit Italië.

Traditionele Recepten

“Oma’s” recepten zo bij u aan tafel, want al onze recepten zijn 100% authentiek! De volgorde is simpel: antipasto, primo, secondo, contorno en dessert, maar de combinatie van

elke gang zal leiden tot een explosie van aroma’s en smaken!

Het luidruchtige fluitje van een echte “Moka” zal aankondigen dat de koffie klaar is en u begeleiden naar de afsluiting van deze unieke culinaire ervaring

Aangenaam kennis te maken

Antonino

Ik ben een freelance Video Maker met een passie voor eten en koken! Maak je geen zorgen: ik zal u niet filmen terwijl u aan het eten bent, maar ik kan u beloven dat ik u zal verbazen met mijn desserts.

Als kind rook ik altijd de geweldige aroma’s van het lekkere eten van mijn nonna en mijn mamma, die altijd kookten voor de hele familie. Met  hun traditionele recepten leerden zij mij het belang van een gezonde keuken en hoe je prachtige gerechten kunt bereiden met al het moois wat de seizoenen te bieden hebben.

Vandaag houd ik deze passie in leven door elke dag te koken en gebruik te maken van mijn persoonlijke receptenboek!

Alberto

Ik ben een professionele chef-kok met vele jaren ervaring. Ik ben dol op koken en hou ervan om te experimenteren met ingrediënten.

Ik ben opgegroeid in een klein stadje in het Noorden van Italië waar mijn Nonna de Koningin van de Keuken was. Toen ik naar Florence verhuisde voor mijn opleiding aan de universiteit, stuurde mijn Nonna me elke maand voedselpakketten met lasagne en haar beroemde gnocchi! Zij was mijn beste lerares, en dankzij haar heb ik nu een passie voor koken (en eten!).

Vandaag de dag houd ik deze passie in leven door mijn kinderen te leren hoe ze verse gnocchi en echt Italiaans pizzadeeg moeten maken.

Vorig jaar ben ik afgestudeerd aan de WUR, met een MSc in Food Safety Management.

italiaanse - kok - huis - catering - Netherlands
"Wij geloven in Moeder Natuur en haar seizoenen. Om die reden zal ons menu worden samen gesteld uit de beste producten die dat seizoen te bieden heeft"